Blue Flower

2013 - 2014     SUCCESVOL SEIZOEN VOOR DWB

DWB VR1 , DWB C1 en DWB VR1 kampioen

dwbvr20132014

DWB VR 1 kampioen. In een spannende thuiswedstrijd tegen Westfriezen VR 2 , de nummer twee van de ranglijst, is DWB VR1 kampioen geworden. Na een nerveuze start, waarbij de meiden van DWB met 1 - 0 achterkwamen, bracht Eva Op den Kelder voor de rust de stand weer op 1 - 1. Na de thee werd er met veel inzet gestreden en een doelpunt van Doris Op 't Veld  zorgde ervoor dat het  2 -1 werd. DWB bleef goed  spelen  en drong Westfriezen steeds meer terug. De spanning voor DWB verminderde wat toen Lynn Op´t veld scoorde en was bijna verdwenen toen Eva de stand op 4 - 1  bracht. Toen scheidsrechter Ted Schilder floot voor het eindsignaal, barstte de feestvreugde goed los. Veel supporters keken toe toen de voorzitter van DWB het team feliciteerde en aan aanvoerder Claudia Langedijk  de kampioensbeker overhandigde. Er waren gelukwensen, bloemen en champagne voor het team, de coach ,trainer en sponsor. In de historie van DWB was dit het eerste vrouwenteam dat kampioen was geworden. Hulde daarvoor.  De kampioenen maakten een rondrit door het dorp op een open wagen en hadden daarna nog een gezellig feest in ´t Centrum.

dwbc120132014

DWB C1 KAMPIOEN !!! 

In een spannende en af en toe zenuwslopende uitwedstrijd tegen mede titelkandidaat Hollandia C2 is  DWB C1 er in Hoorn in geslaagd om kampioen te worden. De ploeg van grensrechter Piet Bankras, begeleider Bert de Haan en trainer Wesley Bankras, begon sterk en kwam na 5 minuten op voorsprong door een fraaie goal van Alex Bankras. De talloze Weerese supporters zagen dat DWB  met veel passie en inzet  bleef spelen en kort voor het einde maakte Max Dekker uit een corner er ook nog 2 - 0  van. Na de rust was het technisch sterkere Hollandia nog niet van plan om zich definitief gewonnen te geven en zette DWB stevig onder druk. Dit leidde tot een tegentreffer en  de thuisclub voerde de druk nog meer op en probeerde nog weer te scoren. Met  veel kunst en vliegwerk hield DWB stand en toen de scheidsrechter eindelijk voor de laatste keer floot, barstte de feestvreugde flink los. Er waren lovende woorden van de voorzitter, bloemen voor de leiding en een beker en champagne voor het team. Een prachtig resultaat voor een elftal dat sportief en vol inzet heeft gestreden.

dwbvets20132014 

DWB VETERANEN KAMPIOEN 

DWB VE 1 speelde in Midwoud tegen MOC VE1 de wedstrijd van het seizoen. Er moest minimaal een punt gehaald worden, zo niet dan ging het kampioenschap naar Con Zelo dat die dag al eerder gespeeld had. 

Onder regenachtige weersomstandigheden startte de wedstrijd en al spoedig wist MOC op fortuinlijke wijze te scoren. De talrijke DWB supporters keken van onder hun paraplu gespannen toe. De spanning verdween even later voor een belangrijk deel, toen aanvoerder Marko Langedijk heel cool een penalty benutte. Kort daarna  verhoogden Arnoud Beemster met een fraaie kopbal en John Schilder de  score voor DWB. 

Met een 3 -1 voorsprong begon DWB aan de tweede helft en wilde met deze stand geen genoegen nemen. Marko Langedijk maakte zijn tweede doelpunt , daarna scoorde Ron Luiken en de laatste goal van Piet Schilder was een fraaie, zoals alleen Piet die kan maken. Eindstand 6 - 1 voor DWB. 

Kort hierna floot de scheidsrechter af en barstte de feestvreugde los. Er waren felicitaties, bloemen en gelukwensen voor de kersverse kampioen. Ook ontvingen ze een kampioensbeker van voorzitter Leo o/d Kelder en een fraaie standaard van sponsor Harry Berkhout. Na de wedstrijd was er nog een gezellige en lange "derde helft"  in de kantine van DWB, café 't Centrum. Mannen onze gelukwensen een prachtig resultaat. Fouragehandel De Lange heeft bij gelegenheid van het kampioenschap van de veteranen DWB een wedstrijdbal geschonken.

DWB sluit het seizoen succesvol af met drie kampioenen: DWB C1, DWB VR1 en DWB VE1. Een fantastisch resultaat voor de vereniging.