Blue Flower

Koninginnedag – Kroningsdag

Dinsdag 30 april 2013  Vroeg in de morgen begonnen  we met een  wandeltocht o.l.v. José Neefjes en René op ’t Veld door de mooie  omgeving van De Weere.  Ongeveer vijftig wandelaars liepen mee via het  voetbalveld langs Nova Zembla richting Lambertschaag over het land van familie  Coevert. Bij het Groene kerkje aangekomen werden we binnen verrast met een  glaasje Oranje Bitter ter ere van het Koninginnedagfeest. Via het land van boer  Jan Klaassen Bossen  gingen we achterom een kijkje nemen bij het erf van familie  Vijn. Om 10.00 uur  kwamen we terug in café t Centrum waar we verwend werden met  koffie, thee en een heerlijke Oranje tompouce! Samen keken we op het grote  scherm naar de troonwisseling in Amsterdam. Een bijzondere gebeurtenis in de  geschiedenis van Nederland. Koningin Beatrix, die troonafstand deed en Willem  Alexander, die de koningzetel aanvaarde…  

S’middags kwam de inhuldiging van onze nieuwe  koning en koningin op de TV.

We konden het volgen op groot scherm bij Cafe’ het  Centrum.

14.00 uur kwamen in De Weere  koningen,  koninginnen en prinsesjes op het plein.  Er werd van iedereen een mooie foto  gemaakt.De foto’s worden binnenkort uitgedeeld op de Petrus Canisius school en  op de Peuterspeelzaal.

Met de kinderen gingen we bingo spelen o.l.v.  bingo-master Jan Molenaar  was het erg gezellig .Tijdens de pauze van de bingo  kregen prinses Ellen Koning en prinses Maya Dam een prijsje, zij zagen er heel  mooi uit.

Na de bingo konden de kinderen naar de Disco met  Dj. Stanley en Dj. Kevin.

Om half vijf werd er met Harry en Klaas gestreden  om de kat…wie weet de kat weer te bevrijden uit de ton? Een enthousiaste strijd,  die Kees van Diepen heeft gewonnen.

S’ Avonds werd er o.l.v. Piet Volkers een  spannende bingo avond gehouden. Mooie prijzen wisselden werden er gewonnen.  De  hoofdprijs ging naar Christa Sneek , een leuke duo tuinset.

We bedanken alle vrijwilligers, feestgenoten en  Richard en Anja voor de gezelligheid  op deze bijzondere Koninginnedag .

Volgend jaar gaan we een Koningsfeest houden w.s.  zaterdag 26 april 2014.

(27 april valt op een zondag)

 Het Oranje comite’  De Weere