Blue Flower

JANUARI

Natuurlijk starten we het jaar weer met de Mijl van De Weere op Nieuwsjaardag. Voor de 29

ste keer werd deze loop georganiseerd door vrijwilligers van DWB, maar de deelname viel een beetje tegen. Wel wordt het parkoersrecord verbroken door Masila Ndunge uit het Keniaanse Nyahururu. Hij loopt de mijl in een tijd van vijf minuten en zeven seconden: dat was elf seconden sneller dan het oude record.

Op 2 januari start de 21

ste editie van het dorpstoernooi biljarten 2012 met bijna 300 deelnemers. Op 5 biljarts wordt bijna iedere dag in beide cafés gestreden op het groene laken. De dorpskampioen van 2011, Jan Schouten wordt snel uitgeschakeld en het verloop heeft nog een spannende strijd op zaterdagavond. Toen werd er tot 3.00 uur gestreden. De finale is op zaterdag 28 januari en Gerard Wenker weet Peter Feld te verslaan en mag zich de "Dorpskampioen Biljarten 2012’ noemen.

Vanaf 9 januari trainen de E en F pupillen van DWB vier keer in de gymzaal, de andere teams trainen gewoon buiten. Op 19 januari houdt het KVV haar jaarvergadering en Afra Laan verlaat het bestuur, waarna haar plaats wordt opgevuld door Gonda Karsten. Na de pauze is er een lezing over hersenbeschadiging door Anita Hamers-Dijkstra.

De Zonnebloem verzorgt het vervoer naar Abbekerk voor een optreden van het koor Allerhande op zondagmiddag 22 januari in het Dorpshuis.

In Hoogwoud wordt op 22 januari een Oecumenische Taizéviering gehouden met als thema: De engel van de integratie. Eind januari houdt de vormselwerkgroep de eerste bijeenkomst voor de ouders van de vormelingen. Het koor Ritmisch Renovation is op zoek naar mannen die het aandurven om met 34 vrouwen samen te zingen. Ze repeteren elke maandagavond.

FEBRUARI

Op 2 februari houdt Vlug en Vaardig haar jaarvergadering en op 16 februari is er het tweejaarlijkse sponsorcircuit om de clubkas te spekken. Zo’n 70 kinderen hebben zich de benen uit het lijf gerend en ongeveer € 1000,- opgehaald. Verder vragen ze nog leden voor de streetdancegroep en heren die op woensdagavond willen sporten.

Op zaterdag 4 februari organiseert Crescendo samen met Muzieklust uit Obdam voor de jeugdleden een play-in in de gymzaal. Om 15.00 uur wordt er een leuk concertje gegeven. De With Love Band heeft nieuwe muziek en een nieuwe outfit en is al helemaal klaar voor het carnaval. Verder is Crescendo al druk bezig met de voorbereidingen voor een rockconcert in april.

Liesbeth, Nico, Mary en Wilfred vragen aandacht voor de Marriage week van 7 t/m 14 februari. Een hele week wordt er extra aandacht besteed aan onze relatie. Het motto is: Laten we de liefde leuk en duurzaam houden!

Op 11 februari houdt toneelvereniging Ons Genoegen een workshopmiddag voor jong en oud. Op deze middag wordt er geschminkt, je kan je er verkleden en kijken bij het licht en geluid. En gewoon de foto’s en ander beeldmateriaal bekijken. De jeugdbibliotheek heeft weer nieuwe boeken. Elk half jaar wisselt de collectie en er zijn nu ook informatieve boeken bij.

Op 16 februari wordt de avond voor het KVV verzorgd door het eendagsbestuur en mogen de dames naar muziek luisteren. Er moet worden geraden van welke artiest het lied is en hoe de titel luid. Op zondag 19 februari verzorgt het popkoor Sentimental Journey een themaviering ‘In de ban van de liefde’ in de Lambertuskerk.

Biljartclub ‘Het Centrum’ heeft op 13 en 15 februari voorwedstrijden voor driebanden 3

e klasse. Op vrijdag 17 februari organiseert Argos het open Weerens kampioenschap Keezen. Prins Dubbel Drie Domino, Piet Langedijk zet tijdens het carnaval van 18 t/m 21 februari het dorp weer op zijn kop. Van schoolbezoek tot ziekenbezoek en op zaterdagmiddag de sleutel ophalen in de kerk. En ’s avonds is er de tieneravond met een spectaculaire installatie van de jeugdprins en miss: Jeroen Snel en Rianne Schouten. Het thema is ‘koeien op stal’. Op zondagmiddag is er de optocht door het dorp met prachtig mooi weer. We kunnen met volle teugen genieten van de prachtige creaties. Geweldig dat er zoveel deelnemers zijn. Op maandagavond is weer de cabaretavond. Nu vanuit de lucht, in een luchtballon, op zoek naar een juiste locatie voor de bouw van jongerenwoningen. Er worden heel veel nieuwtjes besproken. Dinsdagavond is het

thema ’zwart/wit’ en de meesten zijn zo goed verkleed dat de onthulling verrassend is. Op woensdagavond wordt het carnaval afgesloten met een askruisje in de kerk.

Op 24 februari houdt Argos een bierproefavond en ook er een biertapcursus/wedstrijd voor hun vrijwilligers. Onder leiding van René op ’t Veld worden er vaten aangesloten en biertjes getapt. Jelle van de Gracht is met een 8,5 de winnaar.

MAART

Vanaf 1 maart geeft Jan Verlaat na 40 jaar het stokje door aan Cees Verlaat, die nu verder gaat onder de naam Cees Verlaat Schilderwerken. Anneke Klaver vraagt of er mensen mee willen met de bus naar de Stille Omgamg in Amsterdam op 17 maart.

In de week van 12 t/m 17 maart wordt gecollecteerd voor het Reumafonds en op vrijdagavond 16 maart wordt voor de DWB-jeugd een spelletjesavond gehouden. De kinderen spelen Oudhollandse spellen. Ook houdt Argos deze avond een AAP-ART o.l.v. drie dj’s en op 23 maart organiseren zij voor kinderen onder de 16 jaar BUBBLES..

Op 19 maart maakt het KVV een reis op de fiets door Thailand en op 22 maart maakt de Zonnebloem een bootreis vanuit Purmerend. De Oranjevereniging zoekt diggelen voor de kinderspelletjes op Koninginnedag. Het jeugdfonds verdeelt geld onder 4 verenigingen met jeugdleden. Dit zijn Vlug en Vaardig, Crescendo, DWB en kinderkoor Do-Re-Mi.

De gemeenschapsraad vraagt iedereen mee te denken met het maken van een leefbaarheidsplan. Crescendo meldt dat alle kaarten voor het Rockconcert in april al zijn uitverkocht en de meeste teams van DWB winnen hun wedstrijden. Toneelvereniging ‘Ons Genoegen ’ komt weer langs de deur met donateurskaarten en in Opmeer wordt op 31 maart een kleding en speelgoedbeurs gehouden door Speel-o-theek De Bromtol.

Op 31 maart is weer het jaarlijkse Palmpop. Voor de 33e keer is er een breed programma van regionale bands. De avond ervoor is er nog een Argos Before Afterparty Palmpop.

APRIL

De Tienerclub zorgt ervoor dat we niet de deur uithoeven om een voorraad eieren in te slaan voor de komende Paasdagen. De dames van de KVV stappen weer enthousiast op de (elektrische ) fiets en hopen o.l.v. Afra Berkhout en Nanda Rood de komende maanden weer veel mooie tochtjes te kunnen maken. Toneelvereniging Ons Genoegen viert haar 100-jarig bestaan met de komische thriller "Heijermans en Shakespeare." Het wordt een succes. Beide avonden een uitverkochte zaal en een publiek dat met volle teugen geniet. Vlug en Vaardig houdt haar jaarlijkse uitvoering. In een bonte parade trekken alle gymgroepen aan het publiek voorbij. In de pauze wordt Nanda Klaver gehuldigd . Zij is al 40 jaar lid. Het is een leuke en geslaagde middag. Crescendo goes Rock en het publiek is laaiend enthousiast. De grote schuur van Theo en Elly Konijn is omgetoverd in een heuse muziektempel en voor een uitverkochte zaal brengen diverse plaatselijke zangtalenten op professionele wijze hun songs naar voren onder deskundige begeleiding van Crescendo. Op een avond van de KVV vertelt Vera Prinsen alles over haar hobby’s : glasmozaïeken, cutney en jam maken en handwerken. De KBO besluit het seizoen met een gezellig optreden van Goud Bruin. Op de openbare vergadering van de Gemeenschapsraad wordt ondermeer gesproken over het maken van een leefbaarheidsplan voor De Weere . Lokaal Actief organiseert een geslaagde fietsinformatiedag met stands over diverse fietsonderwerpen in het Theresiahuis en ook is er een leuke fietsroute uitgezet. Wandelen in De Weere en naaste omgeving kun je ook dit jaar met wandelvereniging ASV 69. In de knusse biljarttempel van Meindert en Elly Wenker is Ben Beemster Jpz. ook dit jaar weer niet te kloppen in de strijd om de befaamde Lambertuscup. Hij wint vrij makkelijk voor de tweede maal op rij. Zwembad De Spetter opent het seizoen. De With Love Band zorgt hierbij voor vrolijke klanken. Het programma van de Koninginnedag biedt voor jong en oud een scala aan activiteiten. Wandelen, kaarten, spelletjes en een fietsoptocht voor de jeugd, fietstocht, tienerspelen, katknuppelen en als afsluiting een grote bingo. Het is weer een geslaagde dag, zeker ook voor de nieuwe dorpsgenoten, de familie Snijder. Zij schrijven een leuk verslag over hun eerste ervaringen met Koninginnedag in De Weere.

MEI

Voor sommigen klinkt dit misschien wat vreemd. Bij het teambiljarten strijden team 1 en team 2 van het Centrum tegen elkaar een thuiswedstrijd in ’t Centrum. Later deze maand ontbrandt bij deze biljartclub de strijd om het clubkampioenschap. The Strikers organiseren een open darttoernooi voor jong en oud. Nel op den Kelder geeft ons een gedetailleerd verslag van de fietstocht van de KVV naar Hoorn. Ze gaan daar gezellig op de koffie bij Jannie van Diepen in Lindendael. Andere vrouwen van de KVV brengen een bezoek aan de Speelgoedbank in Avenhorn en sluiten zo het seizoen af. Bij gelegenheid van het 105-jarig bestaan van de Lambertuskerk wordt de feestelijke viering muzikaal ondersteund door Avanti en Crescendo. De perkplantenactie van DWB zorgt er weer voor dat menige tuin verfraaid wordt met prachtige kleurrijke bloemen. Bij het mixtoernooi van DWB strijden 8 teams om de hoogste eer. Mike o/d Kelder ( Real Madrid ) verschalkt in de finale keeper Arjen Langedijk (Juventus) met een enorme pegel en bezorgt zijn team zo de eindoverwinning. Grote vreugde ook bij 2 jeugdteams van DWB. De B1 en de D1 worden kampioen en dan gebeurt er bij de club het een en ander volgens een strak feestelijk plan. Huldiging van trainer, coaches en spelers, woordje van de voorzitter, kampioenen op de foto , champagne , rondrit door het dorp en een feestje toe. De wedstrijd van het jaar "Meiden tegen de Moeders" wordt weer een overwinning voor de meiden. Een schrale troost voor de moeders, zij winnen bij het penalty schieten.

JUNI

Piet en Gré Volkers worden ’s nachts ruw uit hun slaap gewekt door een enorme klap. Vandalen hebben een zwaar gietijzeren tuinbeeld door het raam van de woonkamer gegooid. De ravage is enorm. Ze doen een oproep aan iedereen om je te melden als je iets gezien of gehoord hebt. De Gemeenschapsraad houdt haar jaarvergadering. Ze sommen alle zaken op waarmee ze zich bezighouden : o.a. woningbouwproject CPO, herstel Driestedenweg ( wegdek en wateroverlast) , snelheid Oosterboekelweg, leefbaarheidsplan, structuurvisie en bestemmingsplan buitengebied, reanimatieproject AED, jeugdfonds en oud papier. Hierbij een citaat uit het jaarverslag:

De GR leidt en beheert het ophalen van het oud papier en verdeelt de opbrengst evenredig onder de ophalende verenigingen. Prachtig omschreven, maar in de praktijk blijkt dat er qua rooster nog wel het een en ander aan schort. De redactie krijgt tot nu toe geen enkel antwoord als zij tweemaal schriftelijk vraagt om een ophaalrooster voor de agenda van de Dorpsparade voor 2013.

Het is weer tijd om te vissen en Wit-Zwart organiseert een reeks gezellige viswedstrijden. Bij de jaarlijkse Rabofietstocht werken de weergoden niet bepaald mee. Regen en wind teisteren de 6000 deelnemers, waaronder vele Weerenaren die voor hun eigen vereniging rijden. Het team van De Klapbroeken pakt het qua outfit ludiek goed aan en wint de orginaliteitsprijs. Zij zijn verkleed als Bavaria Babes en krijgen zo een verdubbeling van het sponsorgeld.

Bij het ringsteken betreden 25 combinaties ( 16 paarden- en 9 pony wagens ) het parcours. Het vele publiek geniet en de organisatie treft het. Na veel slechte dagen eerder die week, is het nu zonnig en droog. Lisette Borst wint het ringsteken gevolgd door Hennie Smit, Ben Duipmans en Ellen Spigt. Weerese winaars zijn Danique van Diepen (creatiefste combinatie ) en Floor Koopman ( publiek ringsteken). Met dansen kun je nooit te vroeg beginnen. In het Theresiahuis vinden twee proeflessen plaats en dat is een groot succes. Zo’n 20 peuters huppelen enthousiast mee met de docente Tamara Koopmans. De leden van het opleidingsorkest van Crescendo zijn de muzikale ondersteuning bij de gezinsviering in de kerk wanneer het jaarthema "Muziek" wordt afgesloten. De familie Molenaar en Crescendo zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de jongste generatie slaagt eerst Max voor zijn theorie examen en later, begin juli, slagen Max, Daan, Iris en Chris voor hun praktijkexamen.

Vlug en Vaardig houdt een geslaagde dropactie en blijft naarstig op zoek naar een nieuwe

voorzitter.

JULI

In deze vakantiemaand vergadert de redactie volgens een aangepast rooster. In de Spetter kun je meedoen met de zwemvierdaagse. De fietsploeg van de KVV gaat via Abbekerk, Benningbroek, Midwoud naar Twisk. Via het Pannepad belanden ze op de Gouwe bij Afra Berkhout ,waar ze getrakteerd worden op koffie met gebak vanwege het 50-jarig huwelijk van Afra en Theo. Crescendo sluit het seizoen af met een miniconcert buiten op het schoolplein en met Wit-Zwart kun je "kermisvissen". Onder uitstekende weersomstandigheden beginnen zo’n 280 deelnemers aan de 14

e editie van de Prutrace. Sam Boon uit Hem is al na 20 minuten aan de finish. Ilse Blank is de snelste vrouw en van de Weerese deelnemers zijn Marko Langedijk en Anneloes o/d Kelder als eerste binnen. De kermis verloopt rustig en gezellig en bij het feest op de brug zijn er optredens van Kolekit, Trots en muzikanten, zangers en zangeressen uit ons eigen dorp. Wie nog energie over heeft gaat naar de afterparty o.l.v. dj Klaas.

De Vissie voor een Missie wedstrijd is weer een succes. Er zijn dit jaar 91 deelnemers en op een enkeling na vangt iedereen een vis. De avond levert een bedrag van € 1520,-- op. Dit bedrag wordt evenredig verdeeld over het werk van zuster Wever, stichting Pater Spil en de stichting June.. De actie Gered Gereedschap, opgezet door vrijwilligers van de werkgroep M.O.V. en de parochie uit De Weere, is een groot succes. Uit heel Westfriesland worden spullen aangeboden en Peter Appel maakt vele kilometers om alles op te halen. Een kleine greep uit wat er werd aangeboden : 60 zagen , emmers vol beitels, hamers , schaven, naaimachines, handboormachines, 5 gevulde gereedschapkisten enz. Als afsluiting van deze actie treedt het Jambokoor op in de Lambertuskerk en is daarbij gehuld in Afrikaanse kledij. Ze zingen al 20 jaar met succes en hebben net een nieuwe cd uitgebracht.

Bij DWB wordt het tijd om qua organisatie de bakens te gaan verzetten. Er zijn voor veel functies vacatures en een enquete moet in kaart brengen welke nieuwe mensen DWB als vrijwilliger daarbij willen helpen. De reacties zijn eerst wat terughoudend , maar later komt er meer respons. De Petrus Canisius school sluit het schooljaar af met een echt indianenfeest compleet met tipi´s en totempalen. Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

AUGUSTUS

Er zijn in deze maand weinig verenigingsactiviteiten. Je kan thuis bij de tv erg genieten van de Olympische Spelen, maar buiten niet bepaald van het weer. De Landbouwtentoonstelling in Opmeer valt daarom ook letterlijk en figuurlijk in het water. Er valt in korte tijd zo’n 30 mm water. Op de velden van DWB wordt het Gemeentetoernooi gehouden. Het verloopt voor DWB 1 weinig succesvol. Later in de maand speelt DWB in de bekercompetitie. Tegen Berkhout, Medemblik en Succes wordt verloren en van Hollandia wordt gewonnen. DWB zoekt verder balsponsors en start de toto op. Aan het einde van de maand beginnen de mannen van De Drie Weere en Het Centrum weer aan het nieuwe biljartseizoen en houdt Crescendo de eerste repetitie in de gymzaal. Zuster Paula Maria Wever dankt de mensen van Wit-Zwart namens haar medezusters voor de prachtige gift van Vissie voor de Missie. Het gaat rechtstreeks naar het goede doel, er blijft niks aan de strijkstok hangen. Meer visberichten. De dames van de gelijknamige visclub houden hun jaarlijkse onderlinge wedstrijd en ze hebben er duidelijk zin in. Ze vissen de sloot langs de Broerdijk helemaal leeg. 165 baarzen en 81 witvissen worden naar boven gehaald. Annelies van Diepen behaalt de meeste punten en gaat met de eer strijken. Ze hebben het wel even benauwd als er een controleur langs komt , maar alles blijkt in orde.

SEPTEMBER

Veel gezellige drukte op het erf van Richard en Rita Schilder. Onder de titel Westfriesland Open, kun je je laten informeren over het bijzondere van het landelijke leven in onze regio. Er zijn veel stalletjes met informatie en streekprodukten en de inwendige mens wordt ook niet vergeten. Het nieuwe Parochiekoor houdt o.l.v. Dhr. Henk Pronk de eerste repetitie. De Inloop op donderdagmiddag in het Theresiahuis begint weer aan een nieuw seizoen met klaverjassen , scrable , rummicub en keezen. Ook de recreantencompetitie van Meteoor ’65 gaat van start. Verder vernemen we dat de

jeugdbibliotheek weer open gaat. Op de open monumentendag zet ook de Lambertuskerk de deuren open. In het zelfde weekend is er in de kerk een drukbezochte en geslaagde boekenmarkt t.b.v. de koren van de parochie. De Lambertusparochie maakt sinds kort deel uit van een nieuwe regio De Waterkant en belangstellenden kunnen op zondag 16 september een kijkje nemen in de 9 deelnemende kerken en daar meedoen met verschillende activiteiten. DWB 1 start het nieuwe seizoen niet best en verliest thuis met 3 – 0 van Succes.

Het café van Riet Verlaat wordt omgebouwd tot stemlokaal bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De tafels worden deze keer uitsluitend bevolkt door ambtenaren, wat landelijk uniek is. Na een geslaagde open dag en fietstocht gaat Vlug en Vaardig de deuren langs met loten voor de Grote Clubactie. Verder hebben de KBO, KVV hun openingsavond en beginnen de klaverjassers van KBO/KVV o.l.v. Ria Beemster en Tinie Mak aan een nieuw seizoen. Crescendo opent met een muzikale rondgang en de leiding van de Spetter is tevreden. Ze hebben het afgelopen seizoen 23.000 bezoekers gehad.

OKTOBER

De ledenvergadering van DWB trekt meer belangstellenden dan in voorgaande jaren. Dit komt mede omdat er een heel belangrijk punt op de agenda staat, namelijk het uitbreiden en opknappen van de kleedaccommodatie. De gemeente Opmeer biedt een renteloze lening aan, maar een grote eigen bijdrage moet van DWB komen. Er wordt een veiling gepland op zaterdag 27 april 2013. Verder vernemen we dat de club momenteel 170 leden telt,waarvan 100 jeugdleden. Een reden genoeg om ook drie lichtmasten te plaatsen op het tweede veld, waardoor er meer trainingsmogelijkheden ontstaan. Er vindt tevens een grote bestuursverkiezing plaats, zowel Evelien o/d Kelder, Herman Doodeman als Siem Beemster verlaten het bestuur. De twee laatste namen zijn zeker tientallen jaren verdienstelijk geweest voor DWB. DWB 1 is dat deze maand totaal niet, zij weet geen punt te bemachtigen. Gelukkig zijn er ook nog sterrenteams binnen DWB. De E2 doet het dit seizoen super goed, tegen Zwaluwen E4 weten zij zelfs met 16-0 te winnen. DWB 2 worden door Meindert en Elly Wenker in een nieuw tenue gestoken van Slaapkenner Theo Bot.

De najaarskermis vindt dit jaar plaats op 20 en 21 oktober, met medewerking van DDS Partycrash en `From the Woods´. Dat een klein dorp groot kan zijn, blijkt uit de twee collectes die plaatsvinden. De Nierstichting haalt een mooi bedrag van €389,10 op en de Brandwondenstichting € 340,00. Vlug en Vaardig laat weten trots te zijn op het leden aantal van de maandag en woensdag. Bijna 40 dames werken zich deze uren lekker in het zweet. Helaas neemt de belangstelling voor de keurploeg af en kan er nog maar één avond per week getraind worden. `Luister eens naar me` is het thema van de week van de opvoeding. Naar elkaar luisteren en met elkaar praten vinden ze op de Kikkerhoek heel belangrijk, daarom hebben zijn in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin een brunch georganiseerd op 1 oktober. De paardenliefhebbers kunnen zich hier ook wel in vinden en vragen wat meer begrip voor hun hobby of werk. Ze geven aan dat veel mensen snel geïrriteerd raken als ze paardenpoep op de weg vinden. Ze willen dit graag opruimen, maar moeten daar dan wel de gelegenheid voor krijgen. De Tienerclub gaat het seizoen weer beginnen en start op 26 oktober met een filmavond. De Werkgroep Historisch De Weere is op zoek naar oude foto´s, spaarzegels, zegelboekjes etc. om hun boekwerk met als thema ´Kruideniers in De Weere´ kracht bij te zetten. Ze hebben inmiddels al vele ´oud´ winkeliers ondervraagd en dat heeft al heel wat verschillende interessante verhalen opgeleverd.

De Porsche race-avond op 12 oktober, georganiseerd door het Nutsbestuur uit Abbekerk, blijkt een succes. Veel belangstellenden willen alles weten over de autocoureur René Snel. Helaas regent het die avond waardoor de meegenomen Porsches, die buiten uitgestald staan, niet helemaal tot hun recht komen. Het bestuur van De Spetter zoekt vele vrijwilligers om te klussen op het zwembad, tevens is ze naarstig op zoek nieuwe bestuursleden.

NOVEMBER

Avanti beleeft een leuke muzikale middag, mede door het Westfries Seniorenkoor uit te nodigen. De Klapbroeken houden op 17 november de installatieavond. Door middel van het Take Me Out spel wordt bekend wie de nieuwe prins en zijn gevolg zullen worden. Om 11 over 11 komt de onthulling; Pim van Diepen wordt Prins Hakuna Matata (wat betekent ‘zonder zorgen’), Peter Konijn is zijn adjudant en Marko Langedijk mag de rol van vorst vervullen. Vervolgens worden de hofdames voor 2013 zichtbaar, het zijn Denise Konijn en Roos op ’t Veld die de prins terzijde mogen staan. Crescendo geeft een concert in samenwerking met fanfare Ons Genoegen uit Wognum. De toegang is gratis en iedereen is welkom in Dorpshuis De Vang. De dag daarna, op zondag 25 november, zetten zij zich weer in om Sinterklaas en zijn Pieten in De Weere muzikaal te onthalen. De goedheiligman komt na een stormachtige optocht ,waarbij zijn mijter aardig op de proef werd gesteld, ongeschonden aan in ’t Centrum. Daar worden de kinderen door de Pieten verwend met pepernoten en een cadeau.

De KVV bericht over een leerzame avond van ‘de kruidenvrouw’. Yvonne Komen vertelt over de uitwerking van kruiden, zo kun je aan de kleur van de bloem al zien wat voor de werking die heeft. De site www.dekruidenvrouw.nl geeft meer informatie hierover. Alzheimer Nederland vraagt aandacht voor de jaarlijkse collecte en meldt dat honderdduizenden mensen dagelijks worstelen met de gevolgen van dementie. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe, meer onderzoek en oplossingen zijn noodzakelijk. DWB 1 laat zich van zijn goede kant zien en heeft deze maand weer een positief resultaat behaald. Ze spelen gelijk tegen Sint Boys en pakken de winst tegen Watervogels. Zelfs DWB 3 weet te stunten door met 5-3 van WSW 2 te winnen!! De jongste deelnemertjes van DWB, de F1, verliezen veel dit seizoen. Ze zijn eigenlijk te zwaar ingedeeld, maar op 17 november halen ze een overwinning bij Spirit’30 door daar met 2-1 van de F5 te winnen.

De redactie van de Dorpsparade krijgt onverwachts te maken met een computerstoring waarbij gevreesd wordt dat er gemailde informatie verloren is gegaan. Er wordt zo goed en kwaad als het kan, alsnog contact gezocht met de vaste ‘leveranciers’ en uiteindelijk blijkt toch bijna alles weer in de Parade te staan. Ons Genoegen houdt zijn jaarlijkse ‘speculaaspoppen’ actie en komt met de tip deze als relatiegeschenk weg te geven. Vlug en Vaardig plaatst een groot artikel met foto ter promotie van een nieuw bestuurslid. Monique Bankras heeft aangegeven in februari 2013 echt te stoppen, maar het blijkt lastig te zijn een goede vervangster te vinden. Het artikel schermt er mee dat het erg jammer zou zijn als de vereniging, waar u kind zo graag komt sporten, in de toekomst niet meer zou kunnen blijven bestaan. De biljartclub Het Centrum maakt zijn eerste periode kampioenen bekend. Theo Schilder is in de finale 4

e klasse op de zesde plaatst geëindigd.

DECEMBER

Hoewel het grote sinterklaasfeest op 5 december is, houdt de Tienerclub een after- sinterklaas op 14 december. Alle tieners worden verzocht een cadeau mee te nemen ter waarde van 5 euro om daar vervolgens een leuk dobbelspel mee te houden. De gezinsviering is naarstig op zoek naar drie engelen, herders en Jozef en Maria voor hun kerstspel tijdens het Kindje Wiegen op 1

e Kerstdag. De viering wordt ondersteund door het opleidingsorkest van Crescendo. Deze muziekvereniging bedankt tevens alle inwoners voor de geslaagde hyacintenactie, want alles is weer verkocht. De organisatie van de Mijl van De Weere laat iedereen weten een nieuwe weg ingeslagen te zijn. Vanaf heden zal de Mijl op de 1e zondag in januari worden gehouden. Met deze nieuwe datum hopen ze dat er meer deelnemers aan de start zullen verschijnen. Gerard en Tineke Sneek doen een oproep om hun ´geleende´ sinterklaasvlag terug te brengen die in de nacht van 1 op 2 december is verdwenen. In de daarop volgende Dorpsparade lezen we dat er toch iemand berouw heeft gekregen, want de vlag is weer ´keurig´ terug gelegd in de voortuin! DWB heeft een herfstkampioen namelijk de E1 die o.l.v. Co Dam en trainster Esther Stam dit resultaat hebben behaald. DWB zorgt er tevens voor dat de jeugd niet stil zal zitten in de kerstvakantie. Zij organiseert mede weer het Weyvertoernooi waarbij de hele voetballende jeugd uit de gemeente Opmeer aanwezig is. Vlug en Vaardig telt ook een aantal ´kampioenen´ tijdens de turnwedstrijden op 8 en

9 december in De Dars in Wervershoof. Alle meiden zetten een goede prestatie neer. In de pupillen 2, 6

e divisie, werd Laura Harder 2e en Tara Poland zelfs 1e. Bij de bodyshape lessen weet de vereniging een nieuwe enthousiaste leidster te vinden, namelijk Linda Laauwen. Hierdoor worden de lestijden wel wat aangepast. De Spetter doet een oproep voor wat extra geldelijke steun. Dit gaat plaats vinden door middel van een dorpsveiling die zij op 23 maart 2013 willen houden. De opbrengst komt ten goede aan het zwembad en stichting Vrienden van het Dorpshuis. Kun je niets verzinnen voor de veiling, dan mag je ook altijd sponsoren door middel van geld. Het KBO heeft weer genoten van hun traditionele kerstmiddag die werd opgeluisterd door het koor 10 plus uit Nieuwe Niedorp. De opkomst was groots wat het kerstgevoel versterkte. Ander nieuws voor deze maand uit De Weere, stond niet in de dorpsparade maar De Kogge Express. Met een groot artikel op de voorpagina stelden Arjen en Mariët Oomes hun Koe Marijke 92 voor die als Excellent gekeurd was met 90 punten. Een prachtige prestatie van deze koe. Maar daar bleef het niet bij, onze oudste inwoonster van De Weere wist zelfs de televisie te halen. Dieuw Konijn was op 9 december te zien in het programma ´Andere tijden´ van de VPRO, waarin werd verteld hoe destijds de Moeder-MAVO ontstond. Dieuw was met haar 69e de oudste moeder die hier aan deelnam. Elke dag fietste ze trouw naar deze school in Middenmeer.