Blue Flower

Januari
Minder opscheppen en meer bewegen zijn de voornemens in januari. Met meer bewegen starten veel mensen al gelijk op 1 januari met het lopen van de Mijl, de 5.1 mijl of met een wandeltocht. Silvia Kruijer uit Warmetuut weet een nieuw record bij de dames op de Mijl te vestigen. Op de 5.1 mijl zijn John Pauw, Lianne Klaver en Theo Broers de eerste Weerenaren. Er komt geen eerste DWB-er in de boeken en dus ook geen tweede.
Ook veel bewogen is de start van het dorpstoernooi biljarten een paar dagen later met 280 deelnemers. De keus glimmen er over en de minst glimmende kunnen na de eerste ronde weer worden opgeborgen.
Bij De Klapbroeken worden de polsen alvast getraind. Er is prinsenbal in ’t Centrum. In het bierlokaal staan zeker 99 mensen, mogelijk meer, in pek en veren. Is het Weeres carnaval nu een feest ter ere van Faunus, de god van het platteland? Een nar kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden… . Hoe dan ook er wordt flink gefeest op het Prinsenbal samen met 9 andere verenigingen uit de regio.
Het KVV houdt de jaarvergadering en 40 dames zijn van de partij om het afgelopen jaar na te bespreken en op het komende jaar te proosten. Een jaar met interessante sprekers en plezierige fietstochten.
JV Argos heeft een avond studentencafé; het blijft rustig. Een week later is het swingen bij Argos bij de vinylparty met Da Selectah. John Rood selecteert de leukste plaatjes en draait ze tot in de vroege uren.
Na de zachtste winterstop in ruim 300 jaar begint DWB weer met voetballen. Het tweede wint met 2-0 van Spartanen en het eerste verliest de eerste oefenwedstrijd thuis van Winkel.
Crescendo brengt een twee serenades. In De Weere doen ze dat voor het bruidspaar Langedijk-Rood ter ere van hun 50-jarig huwelijk.
Vlug en Vaardig heeft al weer behoorlijk wat wedstrijden in Enkhuizen, Hoorn en Wervershoof. Kortom: beweging alom in januari.

Februari
In de Sint Lambertuskerk zingt het Jambokoor en dat betekent een feestelijke Afrikaanse viering. Het 100-jarig bestaan wordt een paar dagen later door de jeugd gevierd met de theatermannûh van Quks en een gastoptreden van juf Lida en Jan Molenaar. Het wordt een bijzonder geslaagde middag georganiseerd door de werkgroep Expositie Jeugd.
In het dorpstoernooi biljarten weten onder andere Evelien de Mayer, Mathilda van Diepen, Brian op ’t Veld en Jan Kuijpers zich te plaatsen voor de finaledag. De finale van het dorpstoernooi biljarten wordt gewonnen door Ad van Berkel. Hij verslaat in de finale Ugh en de wisselbeker gaat mee naar de Druyfplaats.
Het is 33 jaar Klapbroeken in De Weere en dus wordt het groots gevierd en komen er meer verklede mensen dan ooit. Ook de 15 witlofbouwers van de With Love band zijn van de partij als de Raad de sleutel ophaalt en zondag tijdens de kindermiddag wordt er veel lof ontvangen voor de olijke noten. Prins Popov wordt tijdens de carnaval naar het gevang gereden met de andere prinsen in Hoogwoud en Opmeer en kan na de carnaval op audiëntie bij B&W om de sleutel terug te brengen.
De KBO houdt de ledenvergadering en krijgt een lezing over oefentherapie Mensendieck. De leden van de KBO/KVV klaverjassen dus voortaan in een goede zithouding. In JV Argos wordt serieus gepokerd. Bij klaverjassen kun je als je de regels weet direct winnend spelen. Bij het pokerspel bepalen strategie, handselectie en je gezichtsuitdrukking of je een winnaar of verliezer bent. Winnen gaat bij dit kaartspel niet samen met bier; er wordt dan ook gewoon getapt op deze royal flush pokeravond in het T-huis.
De veilingcommissie van de Lambertus-Kerkenveiling is al druk bezig met de voorbereidingen voor de veiling in april en roept op koopjes te bedenken. Verschillende verenigingen melden al snel te komen met bijzondere activiteiten voor de veiling. Vlug en Vaardig komt bijvoorbeeld met een body- en bruncharrangement.
De gemeenschapsraad heeft een openbare vergadering en spreekt onder meer over de snelheid op de Driestedenweg en het parkeren van vrachtauto’s, de kruising Oosterboekelweg, het jeugdfonds, het parkeerterrein bij het Theresiahuis en het verzoek om een trottoir langs de Driestedenweg.

Maart
Twee weekenden achtereen is er weer een toneeluitvoering van Ons Genoegen. Met een aantal oudgedienden en een aantal nieuwkomers wordt het stuk ‘Schoonouders’ opgevoerd. Een pasgetrouwd stel krijgt eerst de ouders van haar te logeren en dan nog de ouders van hem. Ze blijven lang en ze eten en drinken alles op. Beide avonden wordt door verschillende ouders, schoonouders en kinderen met veel genoegen genoten van de voorstellingen.
Crescendo houdt samen met het andere Crescendo uit Workum een voorjaarsconcert in Abbekerk. Crescendo brengt onder andere Banja Luka ten gehore en speelt daarnaast enkele Spaanse melodieën. Elly Wagenaar-Feld wordt gehuldigd. Het eerste meisje van Crescendo krijgt een verguld insigne opgespeld voor haar 50 jaar lidmaatschap. In de krant zijn er lovende kritieken voor de optredens van beide Crescendi.
Theo Molenaar is 25 jaar lid van Vlug en Vaardig en krijgt een mooi gedicht voorgedragen over zijn jarenlange activiteiten.
Daar waar het normaal gesproken een gewone avond met bier is, organiseert JV Argos in maart voor de verandering een keer een speciale bierenavond. Speciaal wórdt het voor de aanwezige argonauten.

April
Op 1 april wordt er flink gepalmpopt en palmgepopt bij Argos. Het publiek draait al vroeg warm op de geluiden van de lokale helden van de Act of the Missing Kôlekit. Deze samensmelting van Missing Act, Kôlekit en prominente gasten hoort gewoon op het affiche van Palmpop en de band is ook nog eens voor half geld te zien. Even later staan het Zaanse The Untuned en San Andreas gitaren te gooien en volgen in de avond de hoofdacts Coparck en Seven op de bühne.
Mistig maar voldaan verlaten de bezoekers na een optreden van de afsluitende electroschop-onder-je-kont-band Hasselhoff het festivalterrein an de ‘Vekend’.
Een dag na Palmzondag komen de tieners langs met eieren en daarmee wordt de clubkas gespekt.
De kinderen van Vlug en Vaardig turnen medio april voor de jaarlijkse ‘uitvoering’. Het publiek wordt verrast door de prestaties op brug en balk en door de vele acrobatische toeren. Theo Molenaar wordt in de pauze nog eens gehuldigd voor de 25 actieve dienstjaren, ditmaal door de KNGU met 2 spelden.
De pijlen worden gericht op JV Argos tijdens het jaarlijkse darttoernooi. Minder dan 180 deelnemers komen gooien. Beste oud-Weerenaar wordt Don Konijn en beste Weerenaar Co Dam.
DWB brengt een dubbel DVD uit met hoogtepunten van 40, 50 en 60 jarig bestaan van DWB. Met veel historische beelden van voetballende en feestende DWB-ers hebben Ben op den Kelder en met name Gerard Wenker een unieke en fraaie compilatie gemaakt.
Eind april staat het witlof op water in het pierebadje in Abbekerk want de With Love band treedt op bij de opening van Zwembad De Spetter. De kapel wint na optredens in Abbekerk en Egmond aan populariteit en kan helaas niet langer aan alle verzoeken tot optredens voldoen.
De kerkenveiling in De Weere brengt een astronomisch bedrag op. Een avondje ‘peuteren’ bracht in totaal €1.030,- op. Edwin op den Kelder, Jan Molenaar, Nicolet Stam, Marco Schouten, Michel Sneek, Tiny Feld, Sjaak Karsten en Vera Ros willen namelijk nog eens peuter zijn en worden dat even later met verve. Klapstuk van de kerkenveiling is ‘meedoen aan het toernooi om de Lambertuscup’. Dit biljarttoernooi in café Wenker gaat tijdens de veiling voor 900 euri van de hand.
Het oranjecomité van de Weere gooit het Koninginnedagprogramma licht om. Voor de tieners is er een spellenavond met bigbaglopen, frikadelhappen en bingo. Er wordt met veel enthousiasme gestreden. Ook voor de oudere tieners is er ’s avonds bingo en eerder op de dag het traditionele katknuppelen. Een van de deelnemers, Sjaak Oud, gooit in zijn enthousiasme niet de kat maar de arm uit de kom en moet naar het ziekenhuis. Koos Bankras is dé meester in katknuppelen en Sandy Schouten roept het hardste bingo.

Mei
De slotviering van de Sint Lambertuskerk wordt in mei gehouden. De viering wordt voorgegaan door pastoor Van Liempt en pastor Verbruggen. Het dameskoor, Ritmisch Koor, Avanti en Crescendo brengen de klanken op het eeuwfeest. Aan het begin van de viering wordt het beeld van Theresia van Lisieux onthuld. Het beeld is door Jan Verlaat in de oorspronkelijke kleuren geschilderd en oogt weer fraai. Bij een jubeljaar van de Sint Lambertuskerk hoort vanzelfsprekend een jubileumboek met foto’s en een beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen rond de kerk. Harry Konijn, deze dagen beter bekend als Sint Lambertus, overhandigt het eerste exemplaar aan Simon Spil die hiervoor op de kerkenveiling het meeste had geboden. Alle andere parochianen ontvangen de later van de pers gekomen exemplaren van deze prachtige kroniek over de kerk.
Ondanks of dankzij de vele activiteiten op de filmdag met Piet Paulusma, blijkt De Weere niet het leukste gat van Nederland. Neemt niet weg dat De Weere wel gewoon het leukste dorp is tussen de gaten. Op de filmdag van SBS6 moet er ook gewoon gevoetbald worden voor het Club van 50-toernooi. Dit toernooi start met 12 teams op donderdag 10 mei. Het team AC Milan wint in de poulewedstrijden nog van Lucky Luke. In de finale staan beide teams op zondag weer tegenover elkaar en dan is het geluk aan de zijde van Lucky Luke. Met 4-1 winnen ze van AC Milan en nemen ze de wisselbeker terecht mee naar huis.
De jaarvergadering van de Gemeenschapsraad wordt bijgewoond door diverse bewoners en 1 raadslid. De opkomst wordt beter, maar niet door iedereen goed bevonden. Belangrijkste agendapunten zijn het financieel verslag, het jeugdfonds en het project Welzijn. Ook wordt gesproken over de mogelijkheid voor een speelterrein bij de Lambertushof en wordt ongenoegen geuit over het kappen van het bos tussen De Weere en De Gouwe. Het bos vormt een mooie leefomgeving voor veel broedvogels en één roofvogel.
De jaarlijkse fietstocht van Vlug en Vaardig telt 50 deelnemers. Na afloop wordt bij Riet nog nagezeten. De koffie was bijna klaar, dus dat kwam de fietsers goed uit. De familie Grunstra gaat met een taart naar huis en de Hollenbergjes met een taartbon.

Juni
JV Argos sluit het seizoen af met de band Aux Raus. De organisatie vraagt bij de aankondiging van deze band gelijk om beter ideeën zodat ze volgende keer wél een leuke band of dj hebben staan.
Dartclub de Strikers dart vaak en dart goed. In het begin duurde het uitgooien lang en werd het rijkelijk laat. Nu gooien Alex, Co, Dave, Ed, Harry en Ruud stukken beter. Meer hoge eindscores van 100+ en ook de dubbels worden sneller gepakt dan in den beginne. De club wordt het volgende seizoen vanaf september uitgebreid met nog een team van darters.
De viswedstrijden van Wit-Zwart gaan weer van start. In juni zijn er vier visavonden voor de liefhebbers.
Crescendo brengt een serenade voor het bruidspaar Wagemaker ter ere van hun 50-jarig huwelijksfeest. Een week later geeft Crescendo een koffieconcert in Benningbroek. Het is een programma met fragmenten uit de musical Elisabeth. Weer andere klanken zijn even later te horen tijdens de muzikale rondgang in Abbekerk en De Weere.
De vlaggenier van DWB, Ben Beemster, geeft aan te willen stoppen met vlaggen. 15 jaar is hij grensrechter en nu geeft hij het stokje over. DWB bedankt bij de afsluiting van het seizoen Ben voor zijn jarenlange inzet. Ed Beemster wil een stap hogerop en besluit veteraan te worden; hij stelt zich niet meer beschikbaar voor de selectie. Ook stelt DWB een nieuwe trainer voor die veel zin heeft in het nieuwe seizoen. Een seizoen dat ongetwijfeld beter gaat verlopen dan het vorige. Althans voor het eerste. Ben en Ella op den Kelder en kinderen gaan de Tropweere verlaten en verhuizen naar Voorhout. Ze nodigen iedereen uit voor een borrel tijdens de kermis in juli. Ben blijft nog betrokken bij DWB en verzorgt ook de aankondiging van het programma van DWB nog totdat er een vervanger is.
Samen met de leden van het Jambokoor zingen de leerkrachten van Petrus Canisius een Afrikaans welkomstlied. Er wordt geld ingezameld voor ‘Buswale’. Voor het laatst, want na 19 jaar voor Uganda actief te zijn geweest, gaan er nieuwe projecten starten in andere continenten.

Juli
In het begin van deze maand organiseert de Petrus Canisiusschool een zeer geslaagd Ugandees feest. Daarna krijgt de schooljeugd een welverdiende zomervakantie. De mensen van Wit – Zwart hebben bij het vissen vaak het weer niet mee. De kermis start traditioneel met de prutrace van De Weere naar De Weere. Het talrijke publiek ziet de deelnemers zich zonder enige vorm van terughoudendheid enthousiast in de baggersloten storten . De brandweer zorgt bij de finish dat men zijn eigen gezicht weer terugkrijgt. Jan van Baar is de snelste dit jaar ,gevolgd door Richard Kramer , Ton Sjerps , Silvia Kruijer en Marko Langedijk . OnsFeest is nu half OnsFeest geworden en vindt plaats op een nieuwe locatie nl. de Tropweere. De opzet is niet veranderd. Gebleven zijn het koude biertje en de loeiharde muziek. Bij ‘t Centrum vinden de kermisactiviteiten verder plaats in de tent en het voorcafé. De maandagmiddag wordt weer druk bezocht .De Westfriese bands Kôlekit en Oôs Joôs weten de kermisgasten in de tent prima te vermaken. De Weere is trouwens wekenlang moeilijk bereikbaar vanwege het plaatsen van een grote duiker in de Vekenweg en vooral met de kermis is het echt hele puzzel als je met de auto ergens anders naar toe wilt . De jaarlijkse Vissie voor de Missie is een groot succes en brengt maar liefst €1800,- op .Dit bedrag wordt verdeeld over een drietal goede doelen in de Derde Wereld: de orde van Zr. Wever, de missie van pater Spil en de stichting Juna. Lianne en Noortje Klaver vertrekken deze zomer voor een aantal weken naar Afrika en zamelen daarom geld in voor de bouw van een family-unit en voor les- en schoolmateriaal. Museumboerderij Westfrisia in Hoogwoud opent haar deuren voor het nieuwe seizoen en we zien Riet Beemster – Dekker weer regelmatig in klederdracht door De Weere fietsen op weg naar haar museumklussie. In de tweede helft van de maand vindt het traditionele ringsteken plaats. Zo’n 26 combinaties, waaronder veel deelnemers uit De Weere zelf, strijden verbeten om de hoogste eer. Bert de Haan heeft de bestgaande Fries en Willem Staal de origineelste combinatie. Arjen van Diepen wint deze prijs ook, maar dan bij categorie pony’s. Het ringsteken zelf wordt gewonnen door Ellen Spigt, Jan Dekker wordt derde en Arjen van Diepen vijfde .Een extra activiteit is de laatste jaren het zgn. stringsteken en dat is veel onschuldiger dan menig moraalridder denkt…… De selectie van DWB hervat de trainingen onder leiding van een nieuwe trainer: Harry Sierkstra.

Augustus
Na, wat zon betreft, een matige julimaand, is de eerste week van augustus heel aangenaam. Helaas is dit maar van korte duur. Velen uit het dorp zijn op vakantie en ervaren dan, dat het in Nederland heel fris kan zijn. Er zijn weinig activiteiten en ook de redactie werkt volgens het zomerrooster. De dames van de KVV fietsen wel trouw hun rondje. DWB neemt met een sterk verjongde selectie deel aan het Gemeentetoernooi. De veteranen willen dit seizoen goed voor de dag komen en trainen nu ook een keer per week. Crescendo opent het seizoen met een gezellige barbecue en hervat op de laatste dag van de maand de repetities. In de 100 jarige Lambertuskerk installeert pastoor Paul Vlaar een nieuwe collega pastor Arie Jan Kuin. De laatste zondag van augustus is gereserveerd voor de VIB. Een uitgebalanceerd programma brengt velen op de been. Voor de vroege programma onderdelen, vissen en wandelen, is veel animo. De landelijke wandeltocht voert door het inmiddels gekapte bos van Peter Ruitenberg en over het dichtbeboste landgoed van Saar (nu ook bijna helemaal verdwenen). Verder zijn er activiteiten als klaverjassen, ballonnenwedstrijd voor de jeugd , grote en kleine zeskamp, barbecue ,dorpsbuffet en rad van avontuur. Bij de zeskamp is team Harry Ursem de winnaar en bij de jeugd is dat Kill Bill. Alie van Eerden wint het sjoelen en Ilse de Haan is winnaar bij het stokhangen. Het rad van avontuur draait er lustig op los en Claudia Langedijk heeft mazzel. Zij kan na afloop op de fiets naar huis . In het eigen stadion organiseert DWB haar jaarlijkse vrijwilligersavond. De barbecue is voor velen een grote trekpleister en voor wie even dorst heeft , is er altijd wel een lekker biertje. Voorzitter Rob van Eerden zet vrijwilliger Piet Oud in het zonnetje. Piet stopt na jaren van trouwe dienst als koffiezetter voor de wekelijkse onderhoudsploeg en ook als lotenverkoper bij thuiswedstrijden van het eerste . De biljarters van De Drie Weere en het Centrum halen hun keu uit de mottenballen en spelen wat onwennig hun eerste partijen.

September
In deze maand hervatten alle verenigingen hun activiteiten .DWB 1 start voor het eerst in de zesde klasse B en treft daar tegenstanders uit de buurt zoals: AGSV, DESS, Twisk, HOSV en Zuidermeer. Crescendo speelt op de jaarmarkt in Opmeer en de recreanten en de jeugd van Meteoor ’65 starten de trainingen .Klaverjassers kunnen weer terecht bij de KBO/KVV. De leden van Vlug en Vaardig tonen hun gymnastische kunsten tijdens een goedbezochte open dag. Wandelaars kunnen met de AWV ’69 mee naar Eiderberg in Overijssel om daar in een prachtige omgeving hun kilometers te maken . De Westfriese Bedevaart naar Heiloo wordt deze maand voor de 99e maal gehouden en kent een aantal trouwe deelnemers uit De Weere. De KVV begint het nieuwe seizoen traditioneel met een eucharistieviering en heeft daarna een iets minder rustig onderdeel op het programma staan: Tai Chi Tao. Het KBO opent het seizoen op dezelfde wijze ,alleen doen ze het na de mis even anders. Ze krijgen uitgebreide info over hulphonden. De Gemeenschapsraad houdt een openbare vergadering en gaat met het college van B en W praten over verhoging huur sportaccomodaties, vaarroutes, woningbouw, straatverlichting Oosterboekelweg, vervoersplan en het parkeerterrein bij het Theresiahuis. Bij de rondvraag spreekt Piet Oomes zijn zorgen uit over de vervuiling door paarden op de Driestedenweg . Piet vreest dat De Weere binnenkort zijn oude naam weer terugkrijgt nl. De Poepeweere …… Aan het eind van de maand hebben jong en oud een uitje. De jeugd van Crescendo gaat oerend hard bowlen en karten in Grootebroek. Veel ouderen doen sportief fietsend de Gemeentelijke Babbeltocht en wie zich geen Michael Boogerd meer voelt, mag ook met de booster of scootmobiel meerijden. Het fruit in de tuinen van Zander schreeuwt om geplukt te worden. Wie wil komen plukken is van harte welkom.

Oktober
Deze maand staat weer bol van de activiteiten, elke vereniging draait weer op volle toeren. De KBO gaat op excursie naar wijngaard Saalhof van Ada en Simon Loos. Men kijkt en proeft enthousiast van de Westfriese witte wijn. De Westfriese Gehandicapten Organisatie komt graag kaarten in ’t Centrum. DWB houdt haar algemene ledenvergadering en er is een bescheiden opkomst. De dames van de KVV worden door Gerda Hageman bijgepraat over het koopgedrag van de gemiddelde consument. Als je je wilt ontspannen, kortom relaxt bezig wil zijn onder genot van een leuk muziekje en een lekker drankje, dan kom je prima aan je trekken bij Argos op de lounge avond. Thijs Rood roept mensen op voor de bloeddonoravond in Abbekerk. Dat geeft weer een andere vorm van ontspanning. Mevr. Duw Konijn laat ons weten dat in de kerk van Zuidermeer de jaarlijkse herinneringsdienst van pater Spil wordt gehouden. Gabberen is voortaan niet alleen meer bedoeld voor de jeugd van de basisschool , ook de jeugd van vroeger (60 +) mag zich in het café van Riet Verlaat gaan inschrijven. De Tienerclub vraagt de leden om zelf muziek maar mee te nemen voor de clubavond. Smaken verschillen tenslotte. Toon Smit stopt op 82 jarige leeftijd met het bezorgen van weekkranten en reclame folders. Hij vindt het wel genoeg na 35 jaar en zorgt zelf nog even voor de opvolgers. Argos gaat rock en rollen op de geur van motorolie, zweet en bier onder de zeer stevige klanken van Beavershot , Remones en Up Yours . Volgens aanwezigen kon de afzuiginstallatie van het Theresiahuis zijn werk nauwelijks aan.

November
De jaarlijkse playbackshow van Argos lokt jong en oud naar het Theresiahuis . De veteranen van Meteoor ’65 behalen een verdienstelijke derde plaats op een volleybaltoernooi in Grootebroek en volgens een trouwe toeschouwer schuilen er in dit team veel verborgen talenten. Crescendo neemt deel aan het Westfriesland festival maar valt helaas niet in de prijzen,. Het KBO en de KVV blijven hun leden “bijscholen “. De eerste nodigt Henk Snip uit , die ze leert dat jutten wat anders is als jatten en bij de ander leren ze onder het koffiedrinken in de bieb hoe een boek tot stand komt . In ‘t Centrum is een interessante wijnproefavond en bij vele deelnemers blijft het niet alleen bij even nippen…. De tieners duiken een avond enthousiast het zwembad in en raken zo op zinvolle wijze heel veel energie kwijt .De Klapbroeken installeren hun nieuwe prins Fermier (Theo de Jong) , Vorst (Paul Wenker) en Adjudant ( Jos van Diepen ) . Ze worden bijgestaan door de hofdames Denise Langedijk en Paula Konijn . Met zo’n enthousiaste club wordt het vast een geslaagd carnaval .Wie zelf wat minder mobiel is , kan met de Zonnebloem mee inkopen doen voor de Sint in De Boet. De KVV heeft notaris Annette Tros uitgenodigd om te komen vertellen over erfrecht . Onder de noemer Operation Christmas Child vullen kinderen van de basisschool een schoenendoos met speelgoed en schoolspulletjes voor hun leeftijdgenoten in de ontwikkelingslanden. De darters van DC Strikers laten weer eens wat van zich horen . In de competitie staat het 1e team op plaats 4 en team 2 op plaats 8. Hun clublokaal is gevestigd in the Irish pub at the Dieringerside .Een geruststellend bericht voor klein en groot . St. Nicolaas maakt ook dit jaar weer zijn intocht in ons dorp . De jeugd kan weer op zoek naar wortelen en hooi.

December
Sinterklaas is een heel aardige man. Speciaal voor de Tienerclub blijft hij een paar dagen langer in het land om ze met een bezoek te vereren. De jeugd van de Petrus Canisiusschool zamelt onder het moto Boeken voor Boeken heel veel oude telefoonboeken in .Met de opbrengst van deze succesvolle actie kunnen ze veel nieuwe boeken voor school aanschaffen.. Crescendo houdt jaarlijkse hyacintenactie. Later in de maand nemen leerlingen van Crescendo deel aan een festival voor jeugdorkesten in Opperdoes .Halverwege de maand organiseert de Zonnebloem in het Theresiahuis een sfeervolle kerstmiddag . Bij de creatieve meiden van Ook Leuk leer je tijdens een kerstworkshop hoe je fraaie kerststukjes en kerstkransen kunt maken . De Gemeente zet ondanks de bezwaren van o.a Vlug en Vaardig en DWB de wijzigingen van het huurbeleid sportaccommodaties door. Het komt er op neer dat deze verenigingen te maken krijgen met een fikse huurverhoging. Bijna rustend aannemer Arie van Duin houdt uitverkoop van bouwmaterialen en gereedschap.
De veilingcommissie van de parochie maakt bekend dat de laatstgehouden kerkenveiling het gigantische bedrag van €75.775,24 heeft opgebracht. Een deel van dit bedrag is inmiddels al besteed aan noodzakelijk onderhoud. De 100 jarige Lambertuskerk staat ’s avonds prachtig in het licht . Nu de verlichting van het uurwerk van de toren nog. Aan het einde van de maand houden de biljartclubs hun kersttoernooi , hebben de KBO en de KVV hun kerstmiddag of kerstavond en komen de leden van Meteoor bij elkaar om het jaar gezellig af te sluiten. De uitbreiding van het parkeerterrein bij het Theresiahuis verloopt door het zachte winterweer voorspoedig. Als alles klaar is, is de capaciteit bijna verdrievoudigd. Ook op oudjaarsavond vergadert de redactie om De Dorpsparade samen te stellen.Voor het vuurwerk losbarst, is de krant klaar voor de drukker en kunnen we met een gerust hart aan de oliebollen. Dit was een greep uit de vele activiteiten in en rond ons dorp.