Blue Flower

Januari
Nog maar net bekomen van de oliebollen en het geknal van vuurwerk lopen 70 grote en kleine atleten de 23e editie van de Mijl van De Weere. Jacco van der Weyden wordt eerste, maar plaatsgenoot Don Feld wordt heel knap tweede. Ina Swinkels is de snelste bij de vrouwen en Lianne Klaver is hier de beste Weerenaar. Voor de 8,2 km melden zich 100 atleten. Sjaak Mettes wordt winnaar en de beste Weerenaar is John Paauw. Bij de vrouwen gaat de overwinning naar wederom naar Ina Swinkels en is Monique Bankras de beste van de Weere. Veteraan Ted Broers levert een knappe prestatie en Gerard Wenker pakt de “titel “ in de categorie beste DWB-er. Voor het eerst kun je ook wandelen en daar doen 25 mensen aan mee. Het Dorpstoernooi biljarten gaat kort daarna weer van start Argos houdt een après ski avond en organiseert wat later ook nog even een sterrit. Gezellig kaarten kun je altijd met de KBO/KVV. De leiding van het KID project laat de jeugd t-shirt schilderen , kleding maken en met brooddeeg werken. Aan creativiteit dus geen gebrek. De jeugd afdeling van DWB meldt trots dat de D1 en de E2 kampioen zijn geworden in de najaarscompetitie. De KBO verkast eenmalig naar café Verlaat en vol aandacht kijken de leden naar een dia voorstelling over de duiksport. De DC Strikers krijgen voornaam bezoek van De Paus uit Lutjebroek. Zr. Paula Maria Wever bedankt de organisatie van Vissie voor de Missie voor de jaarlijkse gift. Crescendo haakt in op een onderwijsproject van de Petrus Canisiusschool. Onder de naam ”Met de muziek mee” leren de kinderen hoe ze de verschillende instrumenten kunnen bespelen en aan het einde van het project is er een gezamenlijk optreden. Vlug en Vaardig is druk bezig met de voorbereidingen van het 60-jarig bestaan. Oud Indië-gangers wordt gevraagd om informatie ter beschikking te stellen voor een tentoonstelling in 2007. Joost Verlaat heeft een serieus probleem Zijn free rider is door een freerider in de nieuwjaarsnacht ontvreemd bij café Verlaat. In het Gemeentehuis is een tentoonstelling met een visie op de inrichting van het Westfriese landschap in de toekomst. Er zijn plannen voor vaar- en schaatsroutes en uitbreiding van fiets- en wandelpaden en aanleg van vissteigers. Nog meer Gemeentenieuws: het Ontwerp Bestemmingsplan Aartswoud / De Weere / De Gouwe ligt ter inzage. Betrokkenen kunnen hun visie kenbaar maken aan het college van B en W.

Februari
Argos gooit de remmen lekker los, op een Club Night kan de jeugd zich heerlijk uitleven met Dance muziek. Het sponsorcircuit van V en V is een succes. Op de jaarvergadering wordt bekend dat er maar liefst € 1100,- is opgehaald en dat er nu handhalters, turnmatjes en een nieuwe springtafel kunnen worden aangeschaft. Begrafenisvereniging St Lambertus jubileert. Ze bestaan al 50 jaar en dat levert een leuk artikel in het NHD op. Aan het 15e Dorpstoernooi doen dit jaar maar liefst 279 enthousiastelingen mee . In een zinderende finale verslaat Hans Langedijk Peter Feld. René op ‘t Veld wordt derde en Mathilda Van Diepen vierde. Een veel kleiner aantal biljarters strijdt om de zgn. Lambertuscup in het gezellige winkelcafé van Meindert en Elly. Piet Klaver wordt daar eerste en Leo op den Kelder tweede. De carnavalsdagen naderen met rasse schreden en De Kapbroeken starten daarom met de verkoop van donateurskaarten. De Veeteeltstudieclub komt bij elkaar in café Verlaat. Er is ook nog een ander agrarisch samenzijn gepland. In ’t Centrum wordt een Agrarisch Politiek Café georganiseerd maar men krijgt de financiën niet rond en de zaak wordt noodgedwongen afgeblazen. Ook dat is politiek. De KBO houdt haar jaarvergadering. Het Rode Kruis Toneel heeft succes met de opvoering van “Zo’n Heerlijk Huisje Buiten". Onder leiding van het ééndagsbestuur gaat de KVV op de creatieve tour. Er is een workshop met Contekrijt en houtskool en er ontstaan fraaie kunstwerken. De Petrus Canisiusschool is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd en ziet er weer schitterend up to date uit. Op de open avond is het heel druk en alle bezoekers bekijken vol bewondering naar deze prachtige accommodatie. In Op Stap wordt een veiling gehouden t.b.v het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente . De opbrengst mag er zijn: € 14.245 ,- Crescendo zoekt donateurs / vrienden voor financiële steun en treft voorbereidingen om weer blijvend te kunnen oefenen in De Weere. Achter de gymzaal wordt de eerste paal geslagen voor een nieuwe instrumentenberging. Je kunt je inschrijven voor computercursussen in het Theresiahuis. Na jaren van diepe rust is het Jeugdfonds weer actief. De netto opbrengst bedraagt € 640,- en gaat naar diverse verenigingen. Kim Volkers is muzikaal en heeft na 12 jaar weer een piano gekocht en wil nu meteen aan de slag. Dat is nou niet bepaald makkelijk. Ze plaatst een noodkreet. Aan het einde van de maand wordt er weer druk carnaval gevierd. Er is een uitgebreid programma met ziekenbezoek, sleutel halen, jongerenavond, optocht, kindercarnaval, cabaretavond en een slotavond met als thema: Boeren- en Tuindersfeist. Prins Jacobus van Boekel tot Veken en Omstreken maakt er met zijn gevolg weer een schitterend feest van. Wie na de voorjaarsschoonmaak nog kleding over heeft kan dat kwijt bij Kledingactie Mensen n Nood. Het depot aan de Driestedenweg 145 is het hele jaar open.

Maart
Wethouder Hoogkamer slaat eindelijk de eerste paal voor de koopwoningen aan de Lambertushof. Onder het publiek uiteraard de toekomstige nieuwe bewoners die de vol belangstelling alle vorderingen nauwgezet gaan volgen. Inmiddels zijn we bijna zover dat de eerste bewoners van dit plan hun huis kunnen betrekken. Een uitzondering hierop zijn al Michel en Christa Sneek die sedert september jl. zich echt de eerste bewoners van de Lambertushof mogen noemen. Zij trokken zelf hun eigen plan zeggen ze in België … In deze maand ook weer de gebruikelijke jaarvergaderingen en wel van de Parochieraad en het Dameskoor. Wat ander nieuws van kleine verenigingen: volleybalvereniging Meteoor wordt 4e opeen mixtoernooi in Grootebroek en de Tienerclub duikt sportief het zwembad in. The Shavers treden op bij
Argos en dat is volgens velen een topper. De Gemeenteraadsverkiezingen leveren een verassende uitslag op. Het oude college wordt op niet misverstane wijze naar huis gestuurd en het CDA en Gemeentebelangen gaan voortaan samen de kar trekken. CDA fractieleider Richard op ’t Veld wordt de nieuwe wethouder evenals Elly Deutekom van Gemeentebelangen. De rust in de politieke arena van Opmeer keert sinds lange tijd weer terug. De KBO leert haar alles over kleur en architectuur. De KVV heeft het druk deze maand: een excursie naar het NHD in Alkmaar en in eigen huis ontvangen ze ook nog Jos Nijland die vertelt over vallende sterren. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet over de gemeente politiek. Nieuws van het voetbalfront; de seniorleden van DWB ontkomen in de toekomst niet aan de spelerspas. DWB1 heeft het heel moeilijk in de 5e klas. Het is dit jaar al weer 125 jaar geleden dat de eerste Stille Omgang werd georganiseerd en de parochie kent nog steeds een aantal zeer trouwe deelnemers. Yvonne en Monique van Zus en Zo bieden een aantal creatieve workshops aan om het met de Paasdagen thuis nog gezelliger te maken. Kapster in spé Jessica Deken zoekt modellen voor permanent en watergolf. Wie is geïnteresseerd? Blijkbaar niet de buurman Simon Rood , want die verhuist met Annie naar Obdam en neemt daarom na 25 jaar afscheid als koster. Pastor Jan Verbruggen overhandigt hem als cadeau een beeldje van St. Lambertus. Voormalig warme bakker Piet Oud laat ook even wat van zich horen vanuit zijn nieuwe stekkie Aurora 27 in Opmeer. Piet heeft zijn draai weer helemaal gevonden, maar is toch nog regelmatig in De Weere te vinden. Bij de Open Weerese Dart kampioenschappen in het Theresiahuis wordt Co Dam met een vierde plek de beste Weerenaar.

April
Toneelvereniging Ons Genoegen presenteert “Een gezellig avondje uit" en zo ervaart het publiek het ook. Het gezelschap o.l.v. regisseur Peter Smit kan terug zien op 2 geslaagde opvoeringen. Fanfare Crescendo geeft een prachtig voorjaarsconcert in Abbekerk samen met de muziekvereniging Zijpe. Er zijn ook vier jubilarissen dit jaar en voorzitter Jan Vermeij heeft het er druk mee om iedereen op de juiste wijze te huldigen. Toos Rood–Glas is al 40 jaar Crescendo lid en ontvangt de gouden speld, dirigent Frank Meijer ontvangt het gouden insigne voor zijn grote verdiensten als dirigent en muzikant, Marijke Koolhaas en Netty Morrees tenslotte krijgen het insigne voor 40 jaar muzikant opgespeld .Met een feestelijke gymuitvoering viert Vlug en Vaardig het 60 jarig bestaan in de eigen turnzaal.Hoogtepunt is het optreden van voormalig topturnster Renske Endel. Er is ook een leuke expositie over 60 jaar Vlug en Vaardig .De KBO bezoekt deze maand bouwbedrijf Ursem. Met Palmpop wordt het Theresiahuis omgebouwd tot een heuse rocktempel. Er zijn ondermeer optredens van Servants of the Servants , Silence is Sexy en Susans Garden. Zo vlak voor Pasen verkoopt de Tienerclub eieren en houden de biljartclubs De Drie Weere en Het Centrum hun paastoernooi De Westfriese Gehandicapten Organisatie komt klaverjassen in ‘t Centrum’. Er zijn ook weer jaar- en ledenvergaderingen van De Gemeenschapsraad en Crescendo. Zangkoor Avanti zoekt versterking. Bierliefhebbers kunnen terecht in ’t Centrum waar een heuse bierproefavond wordt gehouden. Het KID-project organiseert een speurtocht. Op Koninginnedag is er weer een groot aanbod aan activiteiten:fietsoptocht voor de jeugd, vrijmarkt, spelletjes voor peuters, fietstocht voor volwassenen, tieneravond en een spellenavond met het Rad van Fortuin. Het wordt een geslaagde dag.

Mei
Het is voor veel verenigingen al wat rustiger en de activiteiten worden langzaam afgebouwd. Het begin van de maand kent een aantal mooie zomerse dagen. De fietsclub van de KVV begint vol enthousiasme weer aan het zomerseizoen. Bij de Dodenherdenking in Hoogwoud zorgt Crescendo voor een passende muzikale omlijsting. Het KID-project sluit het seizoen af met een bezoek aan de Linnaeushof. Zo rond de IJsheiligen willen veel mensen weer wat zomerkleur in de tuin. DWB helpt menigeen met het oplossen van dit probleem en houdt elk jaar heel slim haar perkplantenactie. Medio mei start ook weer het Club van 50 toernooi. Drie dagen lang is het gezellig druk op het DWB-complex en kunnen jong en oud hun energie kwijt. Het weer is vrij matig, niet echt zomers, maar de organisatie kan toch het hele programma afwerken.Team van Diepen wint voor de derde maal het toernooi, gevolgd door Lucky Luke, AC Milan en Bankras Transport. De IPA vult de portemonnee met een Heitje voor een Karweitje. Snelheidsduivels opgepast! De politie maakt bekend dat zij de komende tijd snelheidscontroles zal gaan houden op de Driestedenweg, Vekenweg en Oosterboekelweg. Halverwege de maand starten de activiteiten van het eeuwfeest van onze 100 jarige St. Lambertuskerk met een speciale gezinsviering m.m.v. kinderkoor DoReMI in de kerk. Na afloop wordt er op het kerkhof een eikenboom geplant en is er een ballonnenwedstrijd voor de jeugd. Crescendo zorgt voor een vrolijk muziekje. Ander kerkelijk nieuws. Een week lang organiseren predikanten en pastores uit de regio een Pinksterpelgrimage in de protestante en katholieke kerken in de nabije omgeving. Elke avond heeft een eigen thema en is er altijd een preek van de dominee of de pastor. De leiding van De Kikkerhoek heeft weer ruimte voor opvang van nieuwe peuters. DWB1 wint de laatste competitiewedstrijd o.l.v. gelegenheidscoach Ben op den Kelder uit bij RKEDO en blijft tot veler opluchting toch nog in de 5e klas.

Juni
De maand begint koel, maar later volgen een paar echte hete zomerdagen. De Damesfietsclub van de KVV toert weer gezellig door Westfriesland. In deze maand start ook Wit-Zwart met een reeks van viswedstrijden. Het is gezellig voor jong en oud tijdens het vissen en zeker ook na afloop. Wie mee wil doen, moet wel een visvergunning hebben en dat kost dan zo’n € 20 tot € 25. Vissen zonder vergunning is bloedlink, want een boete kost gauw een veelvoud daarvan. Niels de Jong toetert er tijdens een praktijkexamen vrolijk op los. Hij doet het zo goed dat hij meteen muziekdiploma A mee naar huis mag meenemen hij speelt voortaan ook in het grote orkest. Een inwoner van de Driestedenweg maakt zich ernstig zorgen. Men ziet steeds meer katten zomaar verdwijnen en waarschuwt ons voor een kattenhater. Meer ontspannen is de sfeer tijdens het jaarlijkse uitje van de KVV. Ze bezoeken De Broekerveiling, maken een rondvaart en keren aan het eind van de middag weer terug in De Weere om gezellig te eten bij Richard en Anja . Vlug en Vaardig houdt haar jaarlijkse fietstocht en de leerlingen van Crescendo gaan gezellig een dagje uit naar het Streekbos . Ondanks de regen wordt het toch een gezellige dag. Vera Prinsen woont sinds 1,5 jaar met veel plezier aan de Vekenweg en maakt op verzoek voorwerpen in glas en lood. De jeugd van DWB is blij: de D1 en de E1 zijn kampioen. Dat wordt dus champagne …..
Crescendo wint het Opmeers Fanfare Festival. Richard van Diepen en Britt de Groot winnen de ballonnenwedstrijd van 100 jaar Lambertuskerk. Hun ballonnen kwamen terecht in Kalletal en dat ligt in Duitsland.

Juli
Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de St. Lambertuskerk wordt een fietstocht georganiseerd die ook langs de oorsprong van onze parochie leidt: het bekende Groene Kerkje in Lambertschaag. Op 8 juli is voor de achtste keer de prutrace van De Weere met bijna 200 deelnemers. Marco Langedijk komt uiteindelijk na 39 sloten als eerste weer bovendrijven. Op zondag 9 juli is de finale-editie van onsFeest. Beleeft deze spaaiborrel, die voor de 11e keer werd georganiseerd, in het Paradijs haar laatste editie of sloeg de naam op de gelijktijdige WK-finale? Met de Melkboer Discotoer en met de strakke slappe schijtrock ’n roll van De ‘dou Grend und Von Velsen en de Nozem’ was het afgelopen jaar in ieder geval goed toeven in het Paradijs. In café ’t Centrum vult Steef V met zijn Nederpopfestijn vanaf 20.00 uur de tent. Meezingen verplicht! De finale van het WK voetbal wordt met en zonder kopstoot ook nog gevolgd.
Op maandag 10 juli is het weer tijd voor een vroeg ontbijt op de brug met muziek van dj De Graaff. Rond 15.00 uur wordt de brug het podium voor de The Act of the Missing Kôlekit en om 18.00 uur wordt de imposante gestalte van Peter Beense met behulp van een grote telekraan op het podium getakeld.
Genietend van het avondzonnetje sluit Crescendo op 14 juli het muzikale seizoen af met een buitenconcert voor het dorpshuis in Abbekerk en blikt daar vast vooruit naar de nieuwe haven. Dan wordt het zeker en vast gespeeld op het plein van de Petrus Canisiusschool.
Onder redelijke weersomstandigheden wordt er zondag 23 juli weer ringgestoken (of is het geringsteekt?). Het festijn telt 21 deelnemers, waarvan 5 uit De Weere. Lidia Rood-Klaver en Ben Duipmans doen het het beste bij het ringsteken. Cor de Haan wint 2 ons paardenrookvlees voor het schoonste stringsteken.
De viswedstrijd voor de missie telt veel deelnemers en met 1400 euro wordt een behoorlijke opbrengst binnengehaald voor de missiezusters in Libanon. Het was overigens niet iedereen bekend dat je kunt vissen met een hengel; één van de toeschouwers doet het dit jaar namelijk op de nog traditioneler missionariswijze door de vissen zelf uit de sloot te gaan halen.

Augustus
De fraaie tentoonstelling van de 100 jaar Lambertuskerk, opgezet door koster Cor Molenaar en Gert Lieste, trekt veel belangstellenden naar de kerk. Veel parochianen hebben gehoor gegeven aan een oproep en hebben foto’s aangeleverd. Achter in de kerk is een gezellige koffiehoek, waar (oud-)parochianen na heel veel jaren weer wat oude bekenden ontmoeten.
Het is niet bepaald een zonnige zomermaand, lage temperaturen en veel regen kenmerken augustus. Menige vakantie van thuisblijvers valt dan ook in het water.
Het eerste van DWB start met een bekerwedstrijd tegen VZV en speelt vervolgens zijn tweede bekerduel tegen het zaterdagelftal van De Blokkers. Op eigen veld weet DWB deze eerste thuiswedstrijd te winnen met 4-2. Het lijkt een goed begin voorafgaande aan de competitie.
Een activiteit rond het jubileum van de kerk is een orgeltocht. Deelnemers aan deze tocht ontvangen een fietsroute die langs verschillende kerken leidt. Er worden wetenswaardigheden verteld over de kerken, de instrumenten en de bouwers ervan. Ook in de eigen kerk van De Weere klinken prachtige orgelklanken.
Het ritmisch koor zoekt het in de ‘versterking’ met nieuwe leden en houdt hiervoor een open repetitie. Vlotte sopranen, alten, tenoren en bassen zijn allemaal welkom. Ook biljartvereniging Het Centrum zoekt versterking. De heren die kunnen zingen, kunnen het beste voor de dinsdagavond kiezen, want het ritmisch koor oefent op de vrijdagavond.
De VIB is nog nauwelijks gestart, als er rond het middaguur een tragisch ongeval plaatsvindt in de nabijheid van café ’t Centrum. Alle verdere activiteiten worden afgeblazen.

September
DWB bestaat 60 jaar en de Club van 50 die DWB ondersteunt, bestaat 5 jaar. Samen vieren zij op 2 september hun 65 jaar bestaan met een feest en een groots georganiseerd voetbaltoernooi met 8 teams. Langs de lijn en aan de toog worden veel ouwe ballen uit de sloot gehaald. Al met al is het een zeer gezellig en goed geslaagd evenement.
De band P¥TLØT treedt op in Wognum op het ‘café Stam goes Metalfest’. Het voorprogramma Laboratory Sickness weet te imponeren. P¥TLØT met onder andere Luc van Diepen en Arjen Langedijk besluiten de avond in stijl.
De jeugd van DWB begint medio september weer aan de competitie. Zeven van de jeugdige leden sluiten zich aan bij de senioren van DWB2. Zowel de jonge nieuwe als de oude beloften van het tweede worden verzocht de trainingen goed te bezoeken om weer bovenin mee te kunnen draaien in de competitie.
Crescendo begint het seizoen bijzonder actief met een BlaasBierQue in ’t Centrum. Een week later gaat Crescendo voor het eerst door één deur met Vlug en Vaardig om in de gymzaal te repeteren. Vooraf wordt de vloerbedekking uitgerold om blikschade te voorkomen en na afloop van de repetities komt de bok uit de kast om als statafel te dienen.
Eind september doet de With Love Band mee aan het blaaskapellenfestival in Enkhuizen. With love betreedt vier keer een podium in de binnenstad van Enkhuizen. In Russische With Lovestijl worden nummers gespeeld van Europe tot K3, van Bluesbrothers tot Madness, van Adam sloeg Eva met de suikerbieten tot Thunderstruck.
Een aantal KBO-ers werpe in september de eerste steen in het Theresiahuis en is dringend op zoek naar nieuwe aanloop voor de Inloop. Bij steenwerpen is het de bedoeling om met een kei, een paaltje met daarop een dobbelsteen omver te gooien. Wanneer beiden omgegooid worden, dan krijgt de werper het aantal punten van wat de dobbelsteen toont. Wanneer alleen de dobbelsteen omvalt, dan krijgt de werper het dubbele aantal punten. Volgens zeggen is de wervingsactie voor nieuwe werpers niet succesvol geweest. Zuster Vriend geeft bij de opening van het KBO-seizoen een imponerende lezing over vrouwenhandel en prostitutie; naar verluidt, verricht ze hier goed werk in.
Aan de door de Seniorenraad van Opmeer georganiseerde knabbel- en babbeltocht voor 55+-ers doen ook veel mensen uit De Weere mee. De tocht gaat langs het uitgebreide nieuwe fietsroutenetwerk van de Provincie, dat officieel geopend wordt op deze dag.
JV Argos opent het seizoen goed met optredens van Cafebar 401 en Tico Verde. Een week later is er een Pink Night in een dark room. Het podium van Argos is aan het einde van de maand september voor de locals van Beavershot. Er komen op deze evil Rock ’n Roll avond aan de Vekenweg aardig wat ‘Designer pussies’ af. Beavershot houdt deze avond de presentatie van de nieuwe cd ‘Threesevennine’.De KVV krijgt mevrouw Pulandari van het Tropeninstituut op bezoek. Deze mevrouw tovert Indonesische kleding uit een koffer en steekt de vrouwen van het KVV in een kaïn, een gesloten wikkelrok, om vervolgens Ajam roedjak, Rempah en een Fricadel te nuttigen.

Oktober
Ageeth de Haan heeft veel succes met haar muziektheater voor peuters en kleuters en staat nu met haar muzikanten eindelijk eens in de buurt. Hou je vast! in het Park in Hoorn. Het KID-project van Sint Margriet kan rekenen op voldoende animo van kinderen, maar onvoldoende animo voor het bestuur. De kinderen van de Petrus Canisiusschool beginnen te sparen bij de Spar. Met de zegelactie kan elektronische apparatuur bij elkander gespaard worden.
DWB 3 lijdt een gevoelige nederlaag tegen de Hoogwouder Grasshoppers. Het dameselftal weet verdienstelijk te winnen van de dames van VVS. Bij Vlug en Vaardig gaat alles zijn gangetje. Er valt niet meer te melden dan dat er niet veel te melden valt. JV Argos organiseert een DJ Contest met Minimal en House. ‘Dude on Speed’ uit De Weere strijdt onder andere met ‘Wilfredo’ uit Midwoud en met ‘Mygen’ uit Hoorn. Op de najaarskermis in De Weere staan datzelfde weekend de reeds gevestigde DJ’s De Graaff en DJ Maggot. Op zondag komen de joôs van Oôs Joôs naar ’t Centrum. Dat is Rock & Roll, maar den in ’t westfries. Iedereen heb bar noten. ’t Was weer skoftig mooi zo als de moide met blote biene dansten op liedjes als Bloid as Blik (Paint it Black), Bloif bai moin (Stand by me) en Loup nei de Woizend (Walk on the wild side).
Een veilingcommissie gaat van start met de organisatie van een kerkenveiling, die gehouden wordt op zaterdag 28 april 2007. In een ander verband wordt al enige tijd gewerkt aan een jubileumboek voor de 100-jarige Lambertuskerk. Dit boek verschijnt in het voorjaar van 2007.
Chris op den Kelder staat het gehele Formule1-seizoen ontzettend lang aan de leiding in het algemeen klassement van dit grote Formule 1 spel van het Noordhollands Dagblad. Uiteindelijk wordt hij tweede. Een duidelijke F1-expert in het 3000 mensen tellende deelnemersveld. Bij de KBO volgt de ene educatieve lezing de andere op. Ada Loos-Glas vertelt over haar 3000 kilometers lange pelgrimstocht, samen met Siem, naar het Spaanse Santiago de Compostella.

November
Fanfare Crescendo is weer even in de oude haven, want speelt op het West-Friesland muziek Festival in Abbekerk en brengt daar een Amerikaans repertoire ten gehore. Met 11 andere harmonie- en fanfareorkesten, bestaande uit in totaal meer dan 300 muzikanten wordt om de bokaal gestreden. Het is niet alles blik dat blinkt voor Crescendo. De bokaal gaat uiteindelijk naar Christelijke Muziekvereniging Sursum Corda uit Andijk. Neemt niet weg dat het een mooie muzikaal weekend is geweest. Zondagmiddag 5 november is het jubileumconcert van Avanti samen met het koor Dubravka uit Den Helder. Dubravka brengt a capella balkanklanken ten gehore. Voor een groot publiek wordt een afwisselend programma geboden.
Ook in het Theresiahuis deze maand: Tempo! Dit is nieuwe naam voor de danceavonden bij JV Argos. Verschillende DJ’s, en als het meezit danceliefhebbers, komen naar De Weere voor een portie Techno. Ook voor jongelui met deze en/of andere muzieksmaak is er wat te doen aan de Vekend. De tweede editie van On the Rocks brengt punk, rock en ska.
De Klapbroeken installeren hun nieuwe 33e prins op 11 november om 11 over 11. De meeste Klapbroeken moeten eerst nog meedoen aan het heidense Sint Maarten. Het thema voor de installatie is ‘Dit was het nieuws’ en het is met een schets van alle (wan)toestanden van prinsen, oud prinsen, raadsleden en hofdames tezamen een meer dan avondvullend programma. Aan Piet ´Popov´ Volkers de eer om het feest in 2007 in goede banen te leiden en dat is hem wel toevertrouwd.
Het intochtteam van De Weere heeft De Sint weer weten te strikken. Op 19 november is de Goedheiligman in het Centrum van De Weere ruimhartig bezig. Een dag later deelt Toneelvereniging Ons Genoegen speculaaspoppen uit.

December
December staat bol van de kerstactiviteiten. Zo zijn er de nodige kerstmiddagen, biljarttoernooien en is er een heuse kerstfair in Benningbroek. Het is de maand van de donkere dagen. Dat geldt extra voor de familie Op den Kelder, die met pijn in het hart besluit om de deur van de winkel definitief op slot te doen. Televisiepresentator Jochem van Gelder komt naar de basisschool Petrus Canisius om gratis computerapparatuur uit te reiken. De leerlingen hebben via de landelijke actie 'Computers voor scholen' gespaard voor de apparatuur. De 154 leerlingen van de basisschool wisten 4500 zegels te verzamelen. Lenige Zwarte Pietjes vermaken de jeugd van Vlug en Vaardig met vrolijke capriolen en hebben voor ieder wat lekkers mee. Later wordt ook de jeugd van Crescendo door de Pieten niet vergeten. Sinterklaas blijft voor de leden van de Tienerclub nog iets langer in Nederland; hij komt daar op 9 december. Veranderingen bij De Dorpsparade: Jan Wever besluit na 11 jaar trouwe dienst te stoppen met de bezorging en administratie van De Dorpsparade. Cees en Afra Laan nemen de taak van Jan over. We zijn Jan dankbaar voor het vele werk voor De Dorpsparade. DWB1 zit in de hoek waar de klappen vallen. Ze verliezen met ruime cijfers van Woudia en later van St. George. Willem van Duin doet zijn collectie 2006 al voor het einde van het jaar met fikse kortingen van de hand. Er wordt de laatste dagen van het jaar druk getraind voor de 24e editie van de mijl en voor het 16e dorpstoernooi biljarten.